Berkman Forwarding spaart tijd met offerte module

Internationaal expediteur Berkman Forwarding heeft recent de verbeterde offertemodule in gebruik genomen. Dit is voor Berkman Forwarding een geïntegreerde aanvulling op het Softpak expeditie systeem waarmee het bedrijf werkt. De module automatiseert onder andere de inkooptarieven van carriers, waardoor deze door de planners van het bedrijf eenvoudiger zijn in te passen in offertes. Aanvullend aan het automatiseren van de inkooptarieven, zijn de tarieven van de carriers ook door te rekenen voor nog op te stellen offertes en contracten. De tijdsbesparing die Berkman Forwarding behaalt op het maken en actueel houden van de offertetarieven is vijftig procent.

Een geïntegreerde aanvulling op elk expeditie systeem

De continue veranderende carriertarieven maken het werk voor een expediteur er niet gemakkelijker op. Veel expediteurs zijn veel tijd kwijt aan het monitoren en veranderen van hun lopende offertes. Met behulp van de logistieke offerte applicatie verwerkt Berkman Forwarding nu automatisch en eenvoudig alle inkooptarieven van het totale aanbod van carriers. Verder wordt het offerte proces versneld door de mogelijkheid met (klant-specifieke) templates te werken. De logistieke offerte applicatie is geïntegreerd met Softpak, maar kan ook eenvoudig geïntegreerd worden met elk ander forwarding systeem.  

De geïmplementeerde logistieke offertemodule is een geïntegreerde aanvulling op het huidige expeditiesysteem van Softpak, waarmee het bedrijf werkt. De gebruikers van Berkman Forwarding kunnen automatisch en eenvoudig alle inkooptarieven van carriers inpassen en doorrekenen in de nog op te stellen offertes en contracten. Bovendien zijn de marges door de automatiseringsslag actueler en foutloos. De betrouwbaarheid van de gegevens is toegenomen en de kans op incidenteel verlies is verdwenen. 

Voorspellen trends, aanvullend project

De module versnelt het offerteproces door de mogelijkheid om met klantspecifieke templates te werken, klantgroepen aan te maken en proactieve alerts voor verschillende meldingen te definiëren. Expediteurs, zoals Berkman Forwarding, gedragen zich steeds meer als stock exchange trader. Door de wekelijks veranderende carriertarieven zouden ze veel tijd kwijt zijn aan het monitoren en veranderen van hun lopende offertes. 

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Rabelink legt sneller koppeling tussen systemen door Star Connect

Klanten sneller kunnen aansluiten op de WMS- en TMS-software. De Enterprise Service Bus (ESB) is de hiervoor gekozen tool en deze gaat de logistiek dienstverlener helpen bij het verbeteren van de service én helpen bij het opzetten van de communicatie naar klanten toe.

Lees meer →
Referenties

Integratie module met ketenpartijen bij CB Logistics

Yellowstar realiseert integratie tussen Ortec en het TMS bij CB Logistics. Tevens is er gekozen om boordcomputers (van Aventeon) direct te integreren in het plan- en executie proces zodat dynamisch gepland kan worden op basis van werkelijke informatie uit de auto.

Lees meer →
Referenties

Meer inzicht in de Supply Chain en operationele prestaties van Detailresult

Retailer Detailresult Groep is op 1 locatie live gegaan met Star Flow. De onderneming achter de supermarkten Dirk en DekaMarkt gebruikt Star Flow voor het maken van een vereiste vertaalslag tussen het WMS en de aanwezige Ortec-applicaties.

Lees meer →