Allseas live met Supply Chain Forwarding Portal voor centraal inzicht

Offshore bedrijf Allseas is live gegaan met de supply chain forwarding module van Yellowstar. Hiermee heeft men niet alleen een centraal systeem met decentraal inzicht, maar kan het bedrijf ook realtime en proactief reageren op voortdurend veranderende logistieke processen. Het supply chain forwarding systeem, gericht op productie bedrijven in de offshore, is een geïntegreerde aanvulling op het Oracle ERP systeem waarmee Allseas werkt. De processen: financieel, inkoop, verkoop en productie, worden door het ERP systeem goed ondersteund. Met de nieuwe applicatie van Yellowsar is Allseas nu ook in staat om centraal (met decentale flexibiliteit) en efficient haar logistieke processen afhandelen (bijsturen), 24/7 toegang tot real time informatie voor iedereen overal ter wereld te krijgen en kost controle over haar leverancier uit te oefenen.

Meer inzicht in complexe supply chain door logistieke add-on op ERP systeem

Allseas transporteert een supply, maintenance & project equipment van en naar haar offshore-installatie schepen. De complexe logistiek om deze activiteiten in goede banen te leiden kenmerkt zich vooral door flexibiliteit, spoedklussen en tijdsdruk. Reguliere transporten worden vervoerd in containers; voor spoedklussen worden echter regelmatig trucks, schepen, vliegtuigen en helikopters gecharterd. Met het Yellowstar portal kan Allseas met één druk op de knop alle transport-gerelateerde documenten genereren, lading consolideren en alle partijen in de keten automatisch informeren. Iedereen binnen Allseas, inkoop project manager, betrokken medewerkers op de schepen, logistiek/supply chain managers hebben nu realtime inzicht in het verblijf en de status van de goederen. De applicatie van Yellowstar is voor Allseas niet alleen vanuit het planningsperspectief, maar ook voor de kostenbewaking van belang. Het bedrijf kan de geschatte kosten tegen de werkelijke kosten meten en in het geval van verschil de mogelijke oorzaak achterhalen.

Eén centraal systeem voor alle logistieke documenten

De applicatie van Yellowstar is op dit moment dé centrale portal voor het genereren en opslaan van alle logistieke documenten. Vanuit één centraal systeem worden alle transporten efficiënt geconsolideerd. Dit verbetert mede de supply chain visibility van Allseas. Via de track & trace functie heeft verder iedereen realtime, 24/7 én overal ter wereld benodigde informatie en toegang tot alle gerelateerde transport- documenten: CMR, foto’s, certificaten, Boxlist, Pro-forma invoice etc. Met de supply chain forwarding portal van Yellowstar is Allseas minder tijd kwijt aan arbeidsintensieve administratieve processen en wordt meer inzicht in voor, hoofd & na- transporten verkregen. Huisman Equipment & Royal Boskalis al eerder ‘live’ Allseas kwam terecht bij Yellowstar vanwege de eerdere snelle en succesvolle implementatie van de applicatie bij bedrijven als Huisman Equipment en Royal Boskalis. Volgens Allseas beschikt Yellowstar over veel kennis van de logistiek en ervaring met logistieke implementaties; iets dat duidelijk terug te zien is in zowel de samenwerking als de oplossingen. De eenvoudige integratie van de applicatie met het ERP systeem is essentieel geweest voor de keuze.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Boskalis binnen 1 maand ‘live’ met Yellowstar SC forwarding application

Boskalis was op zoek naar een bewezen warehousing oplossing met transport functionaliteit. Bij nader inzien was een web based Forwarding systeem een betere oplossing. Het systeem is eenvoudig in gebruik.

Lees meer →
Referenties

Huisman Equipment ‘live’ in 12 weken met Supply Chain Web Portal

Offshore installatie bedrijf Huisman Equipment heeft met de supply chain forwarding web portal de beschikking over 1 centraal systeem bij het aansturen van haar transporten en logistieke processen. De portal is 24/7 benaderbaar.

Lees meer →
Downloads

Whitepaper: Project Based Logistics en Social Supply Chain

Verstorende gebeurtenissen, steeds kritischere klanten, een financiële race naar de bodem en niet of niet goed aan elkaar geknoopte bedrijfsapplicaties. Het logistieke proces staat zwaar onder druk. Lees de whitepaper.

Lees meer →