Zichtbaarheid is van onschatbare waarde in de complexe wereld van supply chains. De mogelijkheid om elke stap van de logistieke keten te volgen, te voorspellen en te beheren, biedt bedrijven een enorm concurrentievoordeel. Bedrijven die voorop willen lopen, hebben behoefte aan volledige controle over hun goederenstromen en transport.

End-to-end transparantie en real-time bijsturen

Door regie en executie naadloos samen te brengen, krijgen bedrijven een integraal overzicht over de gehele supply chain. Vanaf het moment van bestellen bij leveranciers tot de uiteindelijke aflevering bij het warehouse of zelfs de eindklant. Het is belangrijk dat geen enkele stap onopgemerkt blijft. Een control tower biedt bedrijven te allen tijde een volledig overzicht waardoor ze op elk gewenst moment aanpassingen kunnen doorvoeren. Op deze manier blijven goederen zichtbaar tijdens het hele transportproces. Of het nu gaat om het beheer van individuele artikelen of om (intermodaal) transport, de juiste tools bieden de kans om de controle te behouden en efficiëntie te maximaliseren.

Ketensamenwerking in de praktijk

Applicaties die draaien in de cloud bevorderen de ketensamenwerking doordat alle betrokken partijen eenvoudig worden aangesloten. Communicatie en data-uitwisseling tussen verschillende partijen worden gestroomlijnd zonder de noodzaak om bestaande systemen te vervangen. Door ketensamenwerking end-to-end goed te organiseren, zijn de voordelen van digitalisering zichtbaar en concreet.

Het delen van real-time data tussen alle betrokken partijen resulteert in snellere processen en minder fouten. Alle partijen maken beslissingen op basis van dezelfde data; er wordt één waarheid gecreëerd. Informatie overtypen of verouderde informatie delen via telefoon of email is verleden tijd. Collega’s houden zich bezig met belangrijke kerntaken in plaats van tijdrovende ballast. Een bijkomend voordeel is dat de medewerkers gemotiveerd blijven en  dat het aantrekken van nieuw personeel hierdoor makkelijker wordt.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Een solide basis door inefficiëntie te verminderen, voorraden te optimaliseren en onnodige kilometers te elimineren biedt uitkomst. Daarnaast wordt het door de komst van de CSRD voor steeds meer bedrijven noodzakelijk om de CO2-uitstoot van elke vervoersstap meetbaar te maken. Meer informatie over deze nieuwe regelgeving is te vinden in een voorgaande blog van ICT Group. Bedrijven nemen deze resultaten steeds vaker mee in hun besluitvorming omtrent transportmodaliteiten. Dit opent de weg naar vernieuwende proposities voor zowel bedrijven als hun klanten.

Deze kansen en mogelijkheden worden met elkaar verbonden op de logistieke platformen van ICT Logistics, de logistieke divisie van ICT Group. Alle schakels in de supply chain komen daar samen tot een naadloos geïntegreerd geheel. De supply chains worden op die manier volledig transparant waardoor de juiste beslissingen kunnen worden genomen; iedereen heeft 24/7 toegang tot dezelfde beschikbare data waardoor er maar één waarheid is. Goederen blijven op de radar en zichtbaar, waardoor kan worden bijgestuurd wanneer nodig.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden hoe Star Flow Supply Chain ondersteunt bij het transparant en voorspelbaar maken van supply chains? Bel 088-141 88 00 of mail info@yellowstar.com voor een afspraak.