Barendrecht, 1 september 2020 – De Rail Cargo Group (RCG) heeft voor het aansturen van zijn internationale intermodale transportoperaties het Nederlandse Yellowstar opdracht gegeven een nieuw Transport Management System (TMS) en Terminal Operating System (TOS) te ontwikkelen. RCG is de vrachtdivisie van ÖBB, de Oostenrijkse Spoorwegen. Het bedrijf biedt klanten een wijdverspreid intermodaal netwerk voor end-to-end logistiek door heel Europa en ver in Azië. Jaarlijks rijdt RCG meer dan 500.000 treinen.

Logo RCG

De opdracht aan Yellowstar is de uitkomst van een uitgebreide Europese tender. Yohan Kok, Senior Specialist IT Project Management bij Rail Cargo Group: “Wij zochten een softwarepartner die ons één oplossing kan bieden voor de aansturing van ons gehele intermodale operationele proces in alle landen waar wij actief zijn. Ons systeemlandschap kunnen wij hierdoor samenvoegen en zo veel efficiënter werken.”     

De invoering van het nieuwe TMS en TOS start in Hongarije en wordt daarna in de loop van 2020 en 2021 verder uitgerold naar andere RCG-locaties en -landen. Beide systemen werken vanuit één platform waartoe ook partners en klanten toegang krijgen. Deze kunnen zo via web of EDI zelf orders inzien, documenten uploaden en dergelijke. Alle operationele informatie komt overal in het internationale netwerk voor iedereen beschikbaar. De klant kan over elke stap in het transport direct real-time informatie ontvangen.

"Voor Yellowstar is dit het grootste project sinds onze start in 2009,” aldus de Chief Commercial Officer van Yellowstar, Rianne Groffen. “Intermodale ketens vragen om naadloze samenwerking tussen alle betrokken partijen. Essentieel hiervoor zijn data-integratie en het soepel samenwerken van alle betrokkenen. Onze ambitie is om inefficiëntie uit te bannen en tegelijkertijd de gebruiksvriendelijkheid van logistieke ketens te vergroten. Spreadsheets en e-mails zijn uit, connectiviteit en samenwerking in!”      

Oostenrijk

Rail Cargo Group: vrachtdivisie van ÖBB

Met 8.700 medewerkers, vestigingen in heel Europa en een jaaromzet van 2,3 miljard euro is Rail Cargo Group een van de leidende logistieke spoorbedrijven in Europa. Samen met sterke partners beschikt Rail Cargo Group over een landen overstijgend netwerk voor end-to-end logistiek in Europa en daarbuiten naar Azië. Het verbindt daartoe Europese agglomeraties en havens met bloeiende economische centra in Rusland, Turkije en China. Het uitvoerende bedrijf van Rail Cargo Group is Rail Cargo Austria AG.

Voor meer informatie

Yellowstar Solutions, Rianne Groffen +31 (0)88 141 88 00 / r.groffen@yellowstar.com.