Yellowstar realiseert plug & play al uw Brexit-koppelingen

Weet u al hoe u moet inspelen op de Brexit? Tussen Brussel en Londen is politiek nog steeds heel veel onduidelijk. Wat de uiteindelijke uitkomst ook wordt: bij elke vorm van Brexit zullen voor het vrachtverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk douaneformaliteiten ontstaan. Bij een no-deal Brexit zelfs al vanaf 29 maart 2019!

‘Get Ready for Brexit’

Alle logistieke ketens van en naar het Verenigd Koninkrijk moeten zich tijdig aan deze nieuwe werkelijkheid aanpassen. Onder de naam ‘Get Ready for Brexit’ hebben ferrymaatschappijen, belangenorganisaties, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam en Portbase gezamenlijk een ketenbrede oplossing ontwikkeld voor het eenvoudig afhandelen van de nieuwe douaneformaliteiten. Lading kan op die manier ook na de Brexit snel via de Nederlandse havens reizen. Alle ferryterminals en het merendeel van de shortsea-terminals in Nederland stellen het gebruik verplicht.

Koppelingen maakt u via Star Connect

De voor deze ketenaanpak benodigde afspraken zijn duidelijk. Maar hoe regelt u de achterliggende IT? Yellowstar biedt hiervoor Star Connect. Een digitaal stekkerblok (Enterprise Service Bus) voor alle noodzakelijke koppelingen van uw eigen inhuis-systemen met die van Portbase, (ferry)terminals, rederijen, vervoerders, douaneagenten en meer. Inclusief plug-ins voor bijvoorbeeld een apart klantenportaal, geheel in de look & feel van uw bedrijf. Daarmee kunt u boekingen, compleet met de vanuit de klant voor de Douane benodigde informatie, automatisch in uw systemen laten binnenlopen en van hier uit hergebruiken. Alles is mogelijk. Ook het aansluiten van leveranciers, zoals douane-expediteurs. Star Connect kunnen wij op maat inrichten. Onze webbased technologie zorgt voor een snelle time-to-market.

Brexit-proof

Voor meerdere bedrijven realiseren wij momenteel via Star Connect de benodigde koppelingen. Desgewenst aangevuld met een logistiek webportal waarin verschillende informatiebronnen worden samengebracht via Star Access. Zowel uw medewerkers, klanten als leveranciers krijgen daarmee optimaal zicht op de keten. Iedereen kan zelf real-time bijsturen en optimaliseren. Yellowstar zorgt plug & play dat uw supply chains ook in het aanstaande Brexit-tijdperk altijd optimaal voorspelbaar en inzichtelijk zijn.