Yellowstar realiseert plug & play al uw Brexit-koppelingen

De 27 blijvende EU-landen en de Britse regering hebben besloten de Brexit-datum uit te stellen tot uiterlijk 31 oktober 2019.

De kans dat het uiteindelijk niet lukt om tot afspraken over de Brexit met het VK te komen (no deal) is nog steeds aanwezig. Er kan dus nog steeds een no deal-Brexit plaatsvinden op 31 oktober. In dat geval kan er voor beide partijen overlast ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lange wachtrijen in de havens en vertragingen bij het luchtvaartverkeer. De regering werkt daarom hard aan het beperken van de overlast van een no deal. Het is belangrijk dat bedrijven, instellingen en burgers zich blijven voorbereiden op alle scenario’s, inclusief no deal.

Als het Britse parlement alsnog voor 31 oktober instemt met het Brexit akkoord, dan treedt het VK uit de EU op de eerste dag van de daaropvolgende kalendermaand (niet later dan 1 november 2019). Vanaf de uittreding gaat een overgangsfase in werking tot en met 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. Voor burgers en bedrijven verandert er vrijwel niets. Deze overgangsperiode kan zo nodig eenmalig met twee jaar worden verlengd tot en met 31 december 2022 (Rijksoverheid, 2019).

‘Get Ready for Brexit’ softwarepartner

Alle logistieke ketens van en naar het Verenigd Koninkrijk moeten zich tijdig aan deze nieuwe werkelijkheid aanpassen. Onder de naam ‘Get Ready for Brexit’ hebben ferrymaatschappijen, belangenorganisaties, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam en Portbase gezamenlijk een ketenbrede oplossing ontwikkeld voor het eenvoudig afhandelen van de nieuwe douaneformaliteiten. Lading kan op die manier ook na de Brexit snel via de Nederlandse havens reizen. Alle ferryterminals en het merendeel van de shortsea-terminals in Nederland stellen het gebruik verplicht. Yellowstar is officiële softwarepartner van 'Get Ready for Brexit'.

Koppelingen maakt u via Star Connect

De voor deze ketenaanpak benodigde afspraken zijn duidelijk. Maar hoe regelt u de achterliggende IT? Yellowstar biedt hiervoor Star Connect. Een digitaal stekkerblok (Enterprise Service Bus) voor alle noodzakelijke koppelingen van uw eigen inhuis-systemen met die van Portbase, (ferry)terminals, rederijen, vervoerders, douaneagenten en meer. Inclusief plug-ins voor bijvoorbeeld een apart klantenportaal, geheel in de look & feel van uw bedrijf. Daarmee kunt u boekingen, compleet met de vanuit de klant voor de Douane benodigde informatie, automatisch in uw systemen laten binnenlopen en van hier uit hergebruiken. Alles is mogelijk. Ook het aansluiten van leveranciers, zoals douane-expediteurs. Star Connect kunnen wij op maat inrichten. Onze webbased technologie zorgt voor een snelle time-to-market.

Brexit-proof

Voor meerdere bedrijven realiseren wij momenteel via Star Connect de benodigde koppelingen. Desgewenst aangevuld met een logistiek webportal waarin verschillende informatiebronnen worden samengebracht via Star Access. Zowel uw medewerkers, klanten als leveranciers krijgen daarmee optimaal zicht op de keten. Iedereen kan zelf real-time bijsturen en optimaliseren. Yellowstar zorgt plug & play dat uw supply chains ook in het aanstaande Brexit-tijdperk altijd optimaal voorspelbaar en inzichtelijk zijn.

Yellowstar - altijd in beweging

Downloads

Trendrapport: 6 grootste uitdagingen van een logistiek manager

Als logistiek manager wordt er vandaag de dag veel van u gevraagd. U voelt zich regelmatig als een held op sokken. Download ons allernieuwste trendrapport en stop met het continu stoppen van gaten. Leer hoe uw zes grootste uitdagingen beter te managen zijn.

Lees meer →
Downloads

Whitepaper: Logistieke innovatie is inmiddels een must

Innoveren in de logistiek is de enige manier waarop u zich als 3 of 4PL dienstverlener kunt onderscheiden van de massa. Gelukkig zijn de IT-tools voorhanden om innovatie te omarmen. De basis voor innovatie ligt in de handen van het management en de werknemers.

Lees meer →
Nieuws & Events

Is uw Supply Chain klaar voor de Brexit? Kom in actie

Zijn alle douaneformaliteiten voor uw import- en exportlading vervuld. Is uw logistieke keten geïnformeerd? Wanneer dit niet realtime gebeurd ontstaan er vertragingen. Om dit te voorkomen is er data-integratie nodig met de douane, ferry terminals, trailer operators etc.

Lees meer →