Transportbedrijf ‘live’ met Transics boordcomputer door integratie

In 2008 heeft onze klant een TMS aangeschaft, na implementatie van dit systeem moest de communicatie met het wagenpark verbeterd worden. Ze hebben destijds gekozen voor vervanging van haar ICS boordcomputer door de open en moderne BC van Transics. Onze klant gaf de voorkeur aan Transics vanwege de moderne en open structuur. M.a.w. gemakkelijk te koppelen met andere systemen, vragenpaden flexibel op te zetten en alles volledig aanpasbaar aan de bedrijfsprocessen en informatie behoefte van de planner, directeur, opdrachtgever etc.

Integratie tool

Door de open en flexibele opzet en complete informatievoorziening heeft de planner de mogelijkheid om proactief op zoek te gaan naar optimalisatie: een efficiëntere planning, een scherpere kostenstructuur, hogere marges, enz. Optimalisatie stopt trouwens niet bij de grenzen van uw onderneming. Het creëert direct een uniforme en transparante samenwerking met opdrachtgevers en onderaannemers. Onze klant heeft Yellow Star Solutions gevraagd om de integratie tussen het bestaande TMS en de boordcomputer van Transics te realiseren. Yellow Star Solutions beschikt namelijk over een goede integratie tool en bovenal kennis van de logistiek en integraties met boordcomputer bij heel veel verschillende bedrijven. Onze klant heeft gekozen voor een onafhankelijke partij YSS die snel en pragmatisch te werk gaat. In de eerste fase heeft YSS de volledige informatie-uitwisseling van de transportopdrachten en gerelateerde vragenpaden gerealiseerd “Laden, Lossen, wegen, Douane, Afkoppelen, Omkoppelen etc. Vooraf is duidelijk besproken wat er wanneer opgeleverd moest worden. Er was een goede interactie tussen de operatie en de implementatie consultant en Transics, zodat de voortgang en kwaliteit gewaarborgd bleef. Voor de zekerheid is er nog een week schaduw gedraaid in een zgn acceptatieomgeving gebaseerd op operationele data.

Samenwerking Yellowstar en Transics

Nadat alle zaken grondig getest waren, werd het systeem in het weekend life gezet. Maandag ochtend werkte alles zonder problemen, natuurlijk word je altijd geconfronteerd met zaken die in de praktijk toch net even op een andere manier afgehandeld worden door de chauffeurs, maar met de flexibele structuur van Transics en de mogelijkheden van Yellowstar Solutions was dit eenvoudig en snel op te lossen zonder dat het operationele proces hiervan enige ondervond. Succes heeft natuurlijk niet alleen te maken met kennis en ervaring maar heeft voor een groot deel ook te maken met de bereidheid van alle betrokken partijen om op een positieve, coöperatieve en doelgerichte manier samen te kunnen en willen werken. Zowel de samenwerking als ook de oplossing bleken succesvol te zijn.