Transportbedrijf ‘live’ met Transics boordcomputer door integratie

In 2008 heeft onze klant een TMS aangeschaft, na implementatie van dit systeem moest de communicatie met het wagenpark verbeterd worden. Ze hebben destijds gekozen voor vervanging van haar ICS boordcomputer door de open en moderne BC van Transics. Onze klant gaf de voorkeur aan Transics vanwege de moderne en open structuur. M.a.w. gemakkelijk te koppelen met andere systemen, vragenpaden flexibel op te zetten en alles volledig aanpasbaar aan de bedrijfsprocessen en informatie behoefte van de planner, directeur, opdrachtgever etc.

Integratie tool

Door de open en flexibele opzet en complete informatievoorziening heeft de planner de mogelijkheid om proactief op zoek te gaan naar optimalisatie: een efficiëntere planning, een scherpere kostenstructuur, hogere marges, enz. Optimalisatie stopt trouwens niet bij de grenzen van uw onderneming. Het creëert direct een uniforme en transparante samenwerking met opdrachtgevers en onderaannemers. Onze klant heeft Yellow Star Solutions gevraagd om de integratie tussen het bestaande TMS en de boordcomputer van Transics te realiseren. Yellow Star Solutions beschikt namelijk over een goede integratie tool en bovenal kennis van de logistiek en integraties met boordcomputer bij heel veel verschillende bedrijven. Onze klant heeft gekozen voor een onafhankelijke partij YSS die snel en pragmatisch te werk gaat. In de eerste fase heeft YSS de volledige informatie-uitwisseling van de transportopdrachten en gerelateerde vragenpaden gerealiseerd “Laden, Lossen, wegen, Douane, Afkoppelen, Omkoppelen etc. Vooraf is duidelijk besproken wat er wanneer opgeleverd moest worden. Er was een goede interactie tussen de operatie en de implementatie consultant en Transics, zodat de voortgang en kwaliteit gewaarborgd bleef. Voor de zekerheid is er nog een week schaduw gedraaid in een zgn acceptatieomgeving gebaseerd op operationele data.

Samenwerking Yellowstar en Transics

Nadat alle zaken grondig getest waren, werd het systeem in het weekend life gezet. Maandag ochtend werkte alles zonder problemen, natuurlijk word je altijd geconfronteerd met zaken die in de praktijk toch net even op een andere manier afgehandeld worden door de chauffeurs, maar met de flexibele structuur van Transics en de mogelijkheden van Yellowstar Solutions was dit eenvoudig en snel op te lossen zonder dat het operationele proces hiervan enige ondervond. Succes heeft natuurlijk niet alleen te maken met kennis en ervaring maar heeft voor een groot deel ook te maken met de bereidheid van alle betrokken partijen om op een positieve, coöperatieve en doelgerichte manier samen te kunnen en willen werken. Zowel de samenwerking als ook de oplossing bleken succesvol te zijn.

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Wemmers kiest voor Supply Chain integratie module van Yellowstar

Yellowstar zal zorg dragen voor de informatie uitwisseling van de orders en de masterdata tussen het TMS en ORTEC TD. Al eerder werd de EDI/communicatie module bij Wemmers ingezet voor de supply chain integratie met de verladers via Transwide.

Lees meer →
Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co door Star Flow

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een logistieke webportal van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen. Dankzij het portal boekt Vonk en Co nu tijdwinst.

Lees meer →
Referenties

Rabelink legt sneller koppeling tussen systemen door Star Connect

Klanten sneller kunnen aansluiten op de WMS- en TMS-software. De Enterprise Service Bus (ESB) is de hiervoor gekozen tool en deze gaat de logistiek dienstverlener helpen bij het verbeteren van de service én helpen bij het opzetten van de communicatie naar klanten toe.

Lees meer →