Top 50 MKB Data Science bedrijven

Yellowstar behoort tot snelste stijgers in Nederland

Florijnz Corporate Finance heeft Yellowstar opgenomen in de lijst van 50 snelst groeiende Nederlandse MKB-Bedrijven die actief zijn in de Data Science sector. Genomineerde bedrijven hebben in 2019 zowel een forse omzetgroei behaald, als een flink aantal nieuwe medewerkers aangenomen.

Selectiecriteria MKB Data Science

Om tot de selectie te komen heeft Yellowstar aan verschillende eigenschappen moeten voldoen zoals; “diensten moeten aangeboden worden aan andere bedrijven” en “de organisatie is opgericht in 2017 of eerder”. Alle genomineerden zijn gerankt op 3 factoren:

  1. De gemiddelde groei van het balanstotaal tussen 2016 en 2019;
  2. De gemiddelde groei van het aantal werknemers tussen 2016 en 2019;
  3. Het absolute aantal werknemers op december 2019.

Uit de analyse blijkt dat bedrijven die opgenomen zijn in de top 50 gemiddeld 35% omzetgroei gerealiseerd hebben, met een gemiddelde stijging van 34% in het aantal werknemers. Wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt is nog niet gepubliceerd. Naar verwachting vindt dit in het najaar van 2020 plaats.

Interesse in data groeit

Volgens het rapport van Florijnz is de Data Science sector het afgelopen jaar aanhoudend blijven groeien. De gemiddelde groei bedroeg 9%. Gevestigde IT-ondernemers verwachten dat deze groei zich in de toekomst gaat voortzetten. In de zorg en overheid wordt de grootste digitaliseringsslag voorspeld. Andere genoemde sectoren waar kansen worden gezien zijn groot-en detailhandel, transport & logistiek, industrie en bouw.

De trend laat zien dat 87% van alle consumenten een groeiend belang ziet in het gebruik van data bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Voor veel ondernemingen blijft de uitdaging hoe zij data om kunnen zetten naar bruikbare informatie.

Mensen geloven in onze visie

Rianne Groffen, CCO bij Yellowstar: “Een award als deze bewijst dat Yellowstar goed op weg is met haar visie om logistieke ketens voorspelbaar te maken en onnodige verspilling tegen te gaan”. Net als voorheen houden wij onze focus op het verbinden, verkorten en versnellen van (complexe) supply chains. Wij geloven dat de mens daarbij altijd centraal moet staan en niet de technologie. Oplossingen bedenken wij samen met de klant en richten wij per specifieke bedrijfssituatie in. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van standaard modules en componenten. Iedereen kan via onze sociale IT-oplossingen slimmer, efficiënter en leuker werken, met tastbare resultaten. Plan yourself a smile!”.

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Yellowstar wint tender voor nieuwe operationele systemen Rail Cargo Group

De Rail Cargo Group heeft voor het aansturen van zijn internationale intermodale transportoperaties het Nederlandse Yellowstar opdracht gegeven een nieuw Transport Management System (TMS) en Terminal Operating System (TOS) te ontwikkelen.

Lees meer →
Referenties

Snelheid en efficiency voor planners neska Container Line

neska Container Line is door Yellowstar via API’s aangesloten op de service Melding Container Achterland (MCA) Barge van Portbase. De planners van de barge operator kunnen nu veel sneller en efficiënter voormelden bij de grote containerterminals in de haven van Rotterdam.

Lees meer →
Referenties

Supply chain Blokker met hulp Yellowstar volledig inzichtelijk en stuurbaar

In zes maanden tijd heeft Blokker zijn Verre Oosten supply chain geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain is elke order vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar.

Lees meer →