Yellowstar Solutions wil het leven van bedrijven waarbij logistiek een grote rol speelt net iets makkelijker maken. Om slim en efficiënt te opereren zijn niet altijd de duurste of meest omvangrijke softwaretools nodig. Vandaag de dag is er juist behoefte aan tools en apps die snel tot resultaat leiden, eenvoudig zijn aan te passen of in te wisselen voor andere technologie. SC warehouse module als onderdeel van Star Flow en apps voor WMS Mobile zijn precies om deze reden ontwikkeld. De WMS integration creëert supply chain visibility.

1. Crossdock ++ = warehouse -

Yellowstar Solutions streeft ernaar om bedrijven zoveel mogelijk inzicht in de logistieke keten te geven. De focus op supply chain visibility en optimalisatie is enorm. Dat uit zich in de diverse oplossingen die we hebben ontwikkeld. Crossdock ++ warehouse – is daarvan een goed voorbeeld. Het is geen alomvattend WMS-pakket, maar een module waarmee ondernemers de belangrijkste taken kunnen uitvoeren binnen de muren van hun magazijn. Het aantal verladers neemt toe, de order grootte ervan neemt af, maar het aantal transacties stijgt. Daardoor groeit ook de behoefte aan crossdock/tijdelijke opslaglocaties. Deze ontwikkeling is enigszins te vergelijken met de opkomst van pop-up restaurants, die overal en nergens uit de grond schieten. In de crossdock ++ warehouse – module van Yellowstar zijn functies als inbound, outbound, picking, repacking, transactie-inzicht aanwezig. Ook beschikt de module over de mogelijkheid om vast te leggen en in te zien wie welke handeling heeft verricht en dat in de hele keten zowel voor interne gebruikers als voor toeleveranciers. Op een behapbare manier kunnen bedrijven gebruikmaken van de belangrijkste elementen op warehousegebied én daarmee beter inspelen op eisen van klanten die verlegen zitten om ketentransparantie. Met een minimale voorraad is dankzij de module bovendien probleemloos en snel te leveren. Ook is direct te anticiperen op eventuele veranderingen in de levertijden.

De warehouse module en apps ondersteunen uw WMS om slim en efficient te opereren en de volgende challenges te voorkomen:

 • Late of incorrecte leveringen
 • Onnodige handelingen
 • Geen gewenst inzicht op elk moment
 • Geen volledige of realtime traceerbaarheid

2. Warehouse add-ons

De warehouse modules die Yellowstar Solutions heeft ontwikkeld zijn een uitkomst voor diverse bedrijven. De modules zijn een aanvulling op Star Flow en zijn beschikbaar voor het gebruik ervan op een mobiel apparaat (telefoon of tablet). Ook is WMS ingetration mogelijk met WMS-tools van bestaande leveranciers. Gebruikers ervan zijn 3- en 4PL bedrijven die complexe logistiek verzorgen, maar deze vereenvoudigd willen weergeven en delen met ketenpartners. Maar misschien zijn de warehouse add-ons nog wel interessanter voor die bedrijven die aan hun klanten willen laten zien of een product op de verwachte locatie ligt, of een artikel op tijd arriveert, zodat er voldoende tijd is om te anticiperen.

De add-ons vormen gezamenlijk iets wat je een basis-WMS zou kunnen noemen. De belangrijkste data, die van groot belang is voor de voortgang van processen, zijn met deze add-ons te tonen. Het resultaat is dat bedrijven in de keten meer zicht hebben op wat er gebeurt. Ze krijgen meer zicht waar voorraad zich bevindt en hebben de kans om producten bij te bestellen indien dit nodig is. Ook kunnen ze zien of vervolgprocessen op tijd plaatsvinden. De keten wordt zelfredzaam en zelfsturend met de warehouse add-ons. 

3. Mobiele applicaties voor WMS

De warehouse applicaties zijn op elk gewenst moment en vanaf elke locatie met een mobiel apparaat te gebruiken. Hiermee is inzicht te geven in een proces aan de persoon die daarvoor verantwoordelijk is. Het mobiel beschikbaar maken van warehouse applicaties leidt ook tot betere prestaties. Is ergens in het magazijn actie vereist, dan is dit snel te verzorgen. Mobiele applicaties voor WMS, met op de achtergrond Star Flow als centrale suite, zorgt voor een opzet die doet denken aan een octopus. De diverse tentakels van de octopus, uitgerust met een mobiel device, zorgen voor de controle van elk systeem en elk element in de keten. Aan de basis van deze connectiviteit ligt een technologie die is gebaseerd op wereldwijd erkende standaarden. Yellowstar Solutions streeft immers naar het bieden van een inzichtelijke keten aan klanten. Bij dat streven hoort alleen IT die makkelijk te omarmen is. Ook moeten gebruikers zich makkelijk op de IT kunnen abonneren. Een supply chain is immers nooit gereed, er volgen vroeger of later altijd veranderingen.

Voordelen

Voordelen voor de warehouse medewerker

 • Realtime informatie
 • Eenvoudig te leren
 • Standaard integratiemogelijkheden met bestaande systemen
 • Snelle afhandeling van non-conformities

Voordelen voor de organisatie

 • Realtime centraal management overzicht
 • Accurate service en betere kwaliteit

Voordelen voor de klanten

 • Foutloze leveringen
 • Snelle afhandeling van onverwachte orders
 • Accurate levertijden
 • Volledige traceerbaarheid

4. Project gebaseerde warehouses

De behoefte aan project gebaseerde warehouses neemt in sneltreinvaart toe. Alles is als warehouse te definiëren,van een winkel locatie tot een container of een auto. Goederen, los, op een pallet of in een container die onderweg is, moeten te tracken & tracen zijn. Altijd en overal. En dat is nu mogelijk dankzij de Yellowstar Solutions oplossing voor project gebaseerde warehouses. We geven een voorbeeld. Wanneer een producent van windturbines een project aangaat in Noord-Nederland, dan heeft hij daarvoor vervoer, maar ook opslag nodig. De opslag van de onderdelen vindt niet zelden plaats in een container. Dus waarom maakt de producent van de windturbine van die container niet een officiële tijdelijke opslaglocatie? Daarvoor heeft hij alleen een username en password nodig én uiteraard op de achtergrond een systeem dat de data centraal beheert. Het opzetten van zo’n opslaglocatie moet bijzonder snel gebeuren en het adres van de opslaglocatie kan continu veranderen.

Bij het in de logistieke keten verplaatsen van goederen van A naar B, zeker wanneer deze locaties altijd hetzelfde zijn, is er misschien geen behoefte aan project gebaseerde warehouses. Maar het is een ander verhaal wanneer elke locatie in de keten van A tot Z een opslagpunt kan zijn. De hoeveelheid artikelen in combinatie met de locatie is data die goud waard kan zijn. In de Yellowstar oplossing is het mogelijk data vanuit RFID-chips te integreren. Het aspect ‘omvang’ van een artikel is geen spelbreker, deze data is immers bij de inboundactie van een product al door te geven. De data is beschikbaar, dus zelfs een eenvoudige flexibel in te richten warehousemodule die vanuit een app is te bedienen, kan ermee uit de voeten.