Logistiek in de Offshore: RTL Ondernemend Nederland

Op zondag 17 maart 2013 (09:55 – 10.25uur, RTL 7) waren offshore constructie bedrijf Huisman Equipment & Yellowstar te zien zijn in het RTL 7 tv-programma ‘Ondernemend Nederland’. Neem een kijkje achter de schermen om te zien hoe belangrijk de logistieke processen zijn in de offshore markt, die zich kenmerkt door extreem hoge penalties en strikte deadlines. In de TV-uitzending werd aandacht besteed aan het logistieke proces van Huisman en de ondersteunende rol van Yellowstar.

Video RTL 7: ICT & logistiek in de offshore

Gert Geeve (logistiek manager Huisman) benadrukt het belang van een transparant IT-syteem voor een betrouwbaar logistiek proces. In de offshore wereld kan het stilliggen van een project zomaar tonnen per dag kosten.

Offshore & Yellowstar

Onze toegevoegde waarde ligt op het efficiënt en betrouwbaar organiseren van logistiek in de offshore. ERP systemen bieden goede ondersteuning voor traditionele bedrijfsprocessen. Het betrouwbaar en efficiënt organiseren van logistiek is echter een andere discipline, waar specialistische software voor nodig is. Yellowstar heeft een logistieke ERP add-on ontwikkeld: een to-the-point oplossing met een razendsnelle oplevertijd en hoge ROI. Onder andere Huisman Equipment, Boskalis en recent Allseas hebben wij al kunnen helpen met het verbeteren van hun logistieke processen. Lees hier alle informatie over onze supply chain forwarding applicatie.

Yellowstar - altijd in beweging

Blog

Offshore Logistics 4.0 binnen handbereik

Innovatie in de logistiek wordt complexer door een andere manier van samenwerken. Data worden steeds belangrijker. Verregaande integratie van technologieën, IoT en nieuwe en andere partners. Een gemeenschappelijke cloud voor de industrie om gegevens te delen wordt steeds meer noodzakelijk.

Lees meer →
Referenties

Huisman Equipment ‘live’ in 12 weken met Supply Chain Web Portal

Offshore installatie bedrijf Huisman Equipment heeft met de supply chain forwarding web portal de beschikking over 1 centraal systeem bij het aansturen van haar transporten en logistieke processen. De portal is via de internet-browser 24/7 benaderbaar vanaf alle locaties & landen.

Lees meer →
Referenties

Boskalis binnen 1 maand ‘live’ met Yellowstar SC forwarding application

Boskalis was op zoek naar een bewezen warehousing oplossing met transport functionaliteit. Bij nader inzien was een Web Based Forwarding systeem een betere oplossing. Het geimplementeerde systeem voldoet aan meerdere eisen zoals efficient en eenvoudig in gebruik.

Lees meer →