Yellowstar ontwikkelt plug-in op PTV plansysteem

Yellowstar en PTV Group ontwikkelden een laagdrempelige plug-in voor het koppelen van TMS en plansysteem.

De mogelijkheden die kleine en middelgrote logistieke bedrijven hebben bij het koppelen van hun TMS aan de planoplossing van PTV zijn te beperkt. Daarom hebben Yellowstar Solutions en PTV besloten om een plug-in te ontwikkelen waarmee elk TMS eenvoudig aan de PTV planoplossing is te koppelen. “Het valideren van routes en adressen is daarmee een stuk goedkoper geworden”, aldus Osman Akdemir, Manager Operations (COO) bij de IT-leverancier Yellowstar. “Bedrijven krijgen een laagdrempelige toegang tot de bouwstenen die we leveren”, vult PTV directeur Dyon van Gaans aan.

Met de ontwikkeling van de plug-in willen Yellowstar en PTV de kleine- en middelgrote bedrijven toegang bieden tot de mogelijkheden die standaard en maatwerk interfaces bieden. De plugin is een web-based oplossing die, wat Akdemir betreft, direct zal leiden tot het behalen van efficiency in zowel de operationele als de sales-sfeer. Akdemir geeft een voorbeeld: “Logistieke bedrijven kunnen er eenvoudig kilometer- en kostencalculaties mee maken én routes plannen. Vaste berekeningen kunnen daardoor in de prullenbak, de plug-in helpt bedrijven om veel preciezere berekeningen te maken. Ook helpt de plug-in bij de Sales & Operations Planning. De haalbaarheid van datgene wat Sales heeft aangeboden aan de klant is gedurende het hele operationele traject eenvoudig bij te houden.” 

PTV xServer helpt bij berekenen routes en planningen

Een goede interfacing tussen een transport management en een plansysteem is volgens Van Gaans een voorwaarde voor succes. “Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Yellowstar nu onze xServer heeft ingebouwd in haar oplossingen. Daarmee biedt zij haar gebruikers toegang tot wat ik graag een geografische Lego-doos noem, waarmee ze alles kunnen maken op route- en plangebied. De belangrijkste bouwstenen die dankzij dit partnership beschikbaar komen zijn xLocatie, xMap en xRoute.” 

Grote vraag verwacht naar plug-in tussen TMS en PTV

Yellowstar voorziet in een grote vraag naar de web-based plug-in tussen TMS en PTV. Een op maat gemaakte interface is niet goedkoop, het onderhoud van een volledig in een TMS-geïntegreerd PTV evenmin. Omdat de plug-in los van beide systemen werkt blijven de kosten bij updates beperkt. 

Samenwerking resulteert in meer mogelijkheden

De samenwerking tussen Yellowstar en PTV resulteert in meer keuzemogelijkheden voor klanten die op zoek zijn naar tools waarmee ze hun transport efficiënter kunnen maken. Het bedrijfsproces bepaalt waaraan deze behoefte heeft. De plug-inkoppelt daarom alleen aan die functionaliteiten die logistiek dienstverleners van belang vinden. “Yellowstar geeft klanten toegang tot onder andere een uitgebreide adresverificatie op basis van geocodes. Daarnaast heeft zij van ons een product afgenomen dat gebruikers helpt bij het plannen van tijden, afstanden en kosten van een rit”, aldus Dyon van Gaans. 

Dure upgrade blijkt overbodig

Meerdere klanten van Yellowstar zijn inmiddels overgestapt op de plug-in. Daaronder zijn Smeets, Frankenbach, Vonk en Hoyer. Smeets Ferry, een expediteur die internationaal vervoer verzorgt, heeft zeer recent de plug-in in gebruik genomen. “Daar was sprake van het plukken van het laaghangend fruit. Ze werkten al met Map&Guide van PTV, maar die tool was aan vervanging toe. De keuze bestond uit een dure upgrade of onze oplossing. Het werd het laatste”, aldus Akdemir. 

Vaste rekenmethode vervangen door flexibele calculatie

Frankenbach Container Service, een expeditie- en transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het intermodale vervoer van containers en het efficiënt afhandelen van transporten via zijn trimodale terminal in Mainz, werkte tot de implementatie van de plug-in met een vaste rekenmethode. “Een vaste calculatie van stad tot stad is niet meer van deze tijd, je moet als logistiek dienstverlener vandaag de dag veel flexibeler met je tarieven om kunnen gaan. Er liggen zo enorme besparingen voor het oprapen.” 

Voordelen binnen handbereik

De plug-in biedt niet alleen een enorm kostenvoordeel ten opzichte van vaste interfaces, hij legt evengoed dezelfde besparingen bloot. Een uitkomst voor kleine- en middelgrote logistiek dienstverleners, meent Akdemir: “Adresvalidatie is veel minder arbeidsintensief, de masterdata van deze bedrijven gaat sterk vooruit en het maken van zowel voor- als nacalculaties is een fluitje van een cent.” 

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Intermodale logistiek wordt nu tot samenwerking gedwongen!

Hoeveel tijd en geld wilt u nog verliezen in de containerwereld? De intermodale markt wordt tot internationale ketensamenwerking gedwongen en integratie is noodzakelijk voor een totaal inzicht in het ketenproces.

Lees meer →
Referenties

Hoyer Fachspedition GmbH kiest webbased TMS software omgeving

Voor Hoyer Fachspedition GmbH heeft Yellowstar de intern ontwikkelde TMS applicatie overgezet naar een webbased TMS software omgeving. Via de transitie krijgen alle 24 kantoren van de grootste chemie vervoerder van Europa, beschikking over de modernst denkbare internet software.

Lees meer →
Referenties

Star Connect laat Bring Cargo zelf EDI-koppelingen leggen tussen klant & TMS

Bring Cargo heeft dankzij Star Connect in korte tijd een nieuwe klant aan zich weten te binden. Deze nieuwe klant eiste een EDI-verbinding tussen het eigen IT-systeem en het TMS van Bring. Bij elke volgende nieuwe klant kan Bring voortaan zelf de benodigde EDI-koppeling inrichten.

Lees meer →