Na no-deal Brexit groot tekort aan planners

Beter investeert u tijdig in het eenvoudig koppelen van systemen

De Brexit-chaos is inmiddels zo groot dat een no-deal per 31 oktober 2019 haast onvermijdelijk lijkt. Bent u er als logistieke dienstverlener klaar voor? De nieuwe douaneformaliteiten in het verkeer met het Verenigd Koninkrijk betekenen veel werk. Wie per dag 100 trailers laat rijden, heeft na een no-deal Brexit 10 extra planners nodig! Mocht u die in de huidige krappe arbeidsmarkt überhaupt kunnen vinden. Goede planners zijn zeer schaars.

Rondvraag bij logistieke dienstverleners leert dat een planner na een no-deal Brexit gemiddeld 30 minuten extra tijd kwijt is aan de nieuwe douaneformaliteiten. Dan gaat het om het verwerken van alle douane-informatie in de klantboeking, het boeken van het vervoer bij de ferrymaatschappij, het invoeren van de verplichte gegevens bij Portbase, etc. Bij één of enkele trailers per dag is dit nog te overzien, maar worden het er meer…

Digitaal stekkerblok biedt oplossing

Yellowstar biedt via Star Connect de oplossing. Met dit digitale stekkerblok (Enterprise Service Bus) is ieder inhuis-systeem te koppelen aan dat van anderen. Een logistieke dienstverlener realiseert met Star Connect eenvoudig alle voor Brexit noodzakelijke interfaces met de systemen van klanten, ferry- en containerterminals, douaneagenten, Portbase en Douane. Informatie loopt automatisch binnen en is direct te hergebruiken. Eenmaal goed ingericht, heeft de logistieke dienstverlener er feitelijk geen omkijken naar. De datastroom gaat automatisch door. Er zijn géén extra planners nodig.

Snelle time-to-market

Star Connect is door Yellowstar voor ieder bedrijf op maat in te richten. De webbased technologie zorgt voor een snelle time-to-market. Desgewenst is dit via Star Flow aan te vullen met een logistiek webportal dat medewerkers, klanten en partners optimaal zicht geeft op de keten. Iedereen die is aangesloten, kan zelf real-time bijsturen en optimaliseren. Een no-deal Brexit vormt zo geen probleem meer. Plan yourself a smile!

Yellowstar - altijd in beweging

Referenties

Systemen Daily Logistics Group klaar voor brexit

Als een van de grootste Nederlandse logistieke dienstverleners naar de UK, heeft Daily Logistics Group haar systemen klaar voor brexit. In 2 maanden tijd zijn via Star Connect koppelingen voorbereid met alle schakels in de keten.

Lees meer →
Nieuws & Events

Privé: Yellowstar realiseert plug & play al uw Brexit-koppelingen

Welke ketenaanpak benodigde afspraken moeten er gemaakt worden voor de Brexit en hoe regelt u de achterliggende IT? Yellowstar biedt hiervoor Star Connect. Een digitaal stekkerblok voor alle noodzakelijke koppelingen.

Lees meer →