‘Mijn uitdaging is bedrijven het digitale tijdperk in te helpen’

Yellowstar heeft zich recent versterkt met Roland Kuijsten als Manager Sales. Een korte kennismaking:

Waar kom je vandaan, wat heb je hiervoor gedaan?

“Het merendeel van mijn carrière heeft zich tot nu toe afgespeeld aan de maritieme kant bij met name rederijen. Onder meer ben ik vijftien jaar actief geweest als Commercial Manager bij CMA CGM. Het maritiem-logistieke vak verveelt nooit. Geen dag is hetzelfde.”

Wat zie jij als de grootste uitdagingen in de logistiek van dit moment?

“Voor mij is dat absoluut digitalisering. Ten opzichte van andere sectoren is in de logistiek veel te winnen. Binnen bedrijven gebeuren door medewerkers nog steeds tal van routinematige administratieve handelingen. Er is veel te veel papier. Dat moeten geautomatiseerde informatiestromen worden. Intern, maar zéker ook in de samenhang met klanten en ketenpartners. Mijn uitdaging is bedrijven te helpen verder het digitale tijdperk te betreden. Iedereen praat wel over het digitaliseren van ketens, maar dat moet in de logistiek nog verder landen.”

Hoe helpt Yellowstar daarbij?

Yellowstar biedt logistieke dienstverleners en verladers bijzonder klantvriendelijke IT-oplossingen, die zijn gebaseerd op ketensamenwerking. Ik ben nog pas kort bij Yellowstar, maar onder de indruk van het kaliber klanten waarvoor wij met bewezen succes werken. Dat helpt ons zeker in volgende commerciële trajecten. Iedereen in de logistieke dienstverlening en bij verladers is van harte welkom om mij te contacten. Ik ben bereikbaar via r.kuijsten@yellowstar.com.”