Bij de keuze van vervoer of een product wordt duurzaamheid snel belangrijker. Yellowstar maakt CO2-uitstoot in de logistiek concreet meetbaar. In twee van onze softwareoplossingen voor ketensamenwerking zijn geautomatiseerde CO2-berekeningen mogelijk. Aan de hand hiervan kunt u uw duurzaamheidsprestaties continu verbeteren. Voor steeds meer opdrachtgevers is inzicht in de logistieke CO2-uitstoot bovendien een voorwaarde voor zakendoen. Ook consumenten willen vaker de CO2-voetafdruk van een artikel weten. 

  • Meten is weten 
  • CO2-uitstoot prominente beslisfactor 
  • Basis voor continu verbeteren
  • Voorwaarde voor zakendoen
  • Extra dienstverlening aan klanten

Star Flow Intermodal: CO2-uitstoot meten in intermodaal vervoer

In het Transport Management System (TMS) van Star Flow Intermodal berekent u als spoor- of binnenvaartoperator de CO2-uitstoot voor het gehele door een container afgelegde traject. Deze CO-uitstoot is terug te herleiden naar specifieke orders en door te geven aan de klant. 

 

Star Flow Supply Chain: CO2-uitstoot per artikel in het winkelschap

In Star Flow Supply Chain berekent u als producent, handelsmaatschappij, retailer of 4PL voor iedere inkooporder de CO2-uitstoot vanaf het vertrek bij de leverancier tot de aankomst op de eindbestemming. Dit is vervolgens terug te herleiden tot de CO2-uitstoot per los artikel. Bijvoorbeeld voor vermelding op een factuur of op het prijskaartje in het winkelschap. 

 

Samenwerking met BigMile

De geautomatiseerde CO2-berekeningen zijn voor klanten beschikbaar door een koppeling van Yellowstar met BigMile. Dit internationaal opererende bedrijf biedt logistieke dienstverleners en verladers een gecertificeerd platform voor het calculeren en analyseren van transport-gerelateerde CO2-uitstoot.