Whitepaper: Project Based Logistics en Social Supply Chain

Stop met het continu blussen van brandjes en verbeter uw keten

Verstorende gebeurtenissen, steeds kritischer klanten, een financiële race naar de bodem en niet of niet goed aan elkaar geknoopte bedrijfsapplicaties. Het zijn slechts een paar voorbeelden die aantonen dat het logistieke proces zwaar onder druk staat. Twee onderwerpen die nu, maar ook de komende jaren volop in de schijnwerpers staan zijn project based logistics (PBL) en social supply chain (SSC). 

Social Supply Chain maakt Project Based Logistics efficiënt!

Bij project based logistics denken velen aan logistieke projecten in bijvoorbeeld de bouw- of de offshoresector. Maar wie goed kijkt naar hoe logistieke projecten binnen handelssectoren en productie zich ontwikkelen, zal moeten erkennen dat in vrijwel elke logistieke activiteit het aspect ‘project’ naar voren komt. De levensduur van veel goederen neemt af en klanten gedragen zich grilliger dan tien, twintig jaar terug. Daarbij zijn logistieke ondernemers gedwongen om innovatie sneller te implementeren en dus zijn nieuwe technieken vereist. Collaboratie, consolidatie en vooruit en achteruit kunnen kijken in de keten zijn een voorwaarde.

Social supply chain is nauw verbonden met project based logistics. Wie het social supply chain-denken omarmt, richt zich op het structureel verbeteren van de keten in plaats van het continu blussen van brandjes. De social supply chain denkwijze is al zeer bruikbaar gebleken bij het implementeren van IT-projecten en bij het succesvol verbeteren van logistieke projecten. 

DOWNLOAD DE WHITEPAPER

Vul onderstaande velden in en wij sturen u de whitepaper toe (voeg marketing@yellowstar.com toe aan uw mail-box om er zeker van te zijn dat u de whitepaper ontvangt).