Checklist ketenvolwassenheid: Bent u een Digibeet of Digiwonder?

Bent u een digibeet of digiwonder? In het digitale tijdperk wordt de behoefte aan snelle communicatie in de supply chain steeds groter. Theoretisch is volledige transparantie in de keten mogelijk, nu het veel gemakkelijker is geworden om IT-systemen aan elkaar te koppelen en gegevens beschikbaar te stellen in de cloud.

De praktijk is toch wat weerbarstiger. De verschillende IT-systemen van partijen in de keten zijn nog lang niet altijd gekoppeld. Soms vanwege security-redenen, vaker omdat samenwerken nieuw en eng is: bedrijven houden vertrouwelijke bedrijfsgegevens het liefst voor zichzelf. En als de supply chain-systemen wel zijn gekoppeld, dan is de vraag welke informatie dit oplevert en wat de betrokken partijen en daarbinnen de medewerkers hiermee praktisch kunnen. Veel IT-projecten mislukken omdat de initiatiefnemers de menselijke factor niet serieus genoeg nemen, wat leidt tot een gebrek aan draagvlak. Belangrijk is IT for Social Supply Chain te omarmen. Daarin staan zowel de techniek als de mens centraal en verbindt personen van verschillende afdelingen en mensen in de keten. Met sociale, mobiele apps kunnen zij relevante informatie delen en ketenproblemen zien ontstaan en oplossen.

Het gebruik van apps en social media is bij consumenten niet meer weg te denken, maar in het bedrijfsleven en de supply chain moet deze digitale revolutie nog echt losbarsten.

Digibeet of Digiwonder?

Yellowstar en Supply Chain Magazine hebben tien vragen opgesteld om de digitale ketenvolwassenheid te checken. Beantwoord de tien vragen om te achterhalen of uw bedrijf tot de digibeten, de digitale middenmoot of de digiwonders van de supply chain behoort.

Was u een digibeet of digiwonder? Graag brengen wij met u in contact met de digitale middenmoot of de digiwonders.

Behoort uw bedrijf al tot de digiwonders? Gefeliciteerd! Uw niveau van digitale ketenvolwassenheid is optimaal, maar zoals gezegd de digitale ontwikkelingen staan niet stil. Graag brengen wij u in contact met mede-digiwonders voor een inspirerende kennisdiscussie over uw digital supply chain.

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Vul onderstaande velden in en wij sturen u de checklist toe (voeg marketing@yellowstar.com toe aan uw mail-box om er zeker van te zijn dat u de checklist ontvangt).