Is uw Supply Chain klaar voor de Brexit? Kom in actie

Uw Supply Chain en de Brexit

Een belangrijke uitdaging voor organisaties met een complexe, internationaal georiënteerde supply chain is de onzekerheid over de aard van de Brexit. De Brexit komt er zeker, al is het nog onduidelijk hoe deze precies gaat verlopen. Veel ondernemers wachten af, maar dat is niet verstandig. De Brexit heeft een immense impact op de haven en logistieke processen.
 
"Slechts 18% van het bedrijfsleven is tot op heden goed voorbereid." Brief Stas EZ d.d. 10 september 2018.
 
Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. ‘Op het moment dat het Verenigd Koninkrijk niet langer deel uitmaakt van de Europese interne markt en de douane-unie, eindigt het vrije verkeer van goederen. Dit zorgt voor extra administratieve verplichtingen.' Mocht er geen overgangsperiode komen, dan zijn er een aantal zaken die u moet regelen vooraf.
 
Aandachtspunten:
  • Er ontstaat een virtuele landsgrens
  • Bedrijven/ketens zijn niet ingericht op douaneformaliteiten
  • Wie gaat welke douaneformaliteiten verrichten?
  • Huidig proces & IT-infrastructuur niet ingeregeld.
Zijn alle douaneformaliteiten voor uw import- en exportlading vervuld. Is uw logistieke keten geïnformeerd? Wanneer dit niet realtime gebeurt ontstaan er files en vertragingen. Ondernemers die niet over de juiste papieren beschikken, kunnen letterlijk voor een dichte slagboom belanden. Om dit te voorkomen is er data-integratie nodig met de douane, ferry terminals, rederijen, trailer operators, expediteurs en verladers.
 
Blijf de concurrentie voor en start met voorbereiden. Download de whitepaper van de evofenedex over de 5 aandachtspunten en 40 concrete acties die u nu al kunt ondernemen.
 
Aanbevelingen Yellowstar

  • Start tijdig met uw voorbereidingen
  • Richt de douaneformaliteiten in
  • Een ketenbrede oplossing zorgt voor transparantie voor alle betrokken partijen
  • Betere kwaliteit door hergebruik data (minimaliseren foutkansen)
  • Maak afspraken met ketenpartijen

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Yellowstar realiseert plug & play al uw Brexit-koppelingen

Weet u al hoe u moet inspelen op de Brexit? Welke ketenaanpak benodigde afspraken moeten er gemaakt worden en hoe regelt u de achterliggende IT? Yellowstar biedt hiervoor Star Connect. Een digitaal stekkerblok voor alle noodzakelijke koppelingen.

Lees meer →
Referenties

Hinterland cloud portal ondersteunt 4PL- bedrijven bij multimodaal plannen

Yellowstar Solutions heeft de ‘Hinterland cloud portal’ ontwikkeld. Deze portal geeft logistiek dienstverleners de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal modaliteiten te combineren. De portal is inmiddels uitgerold bij Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail.

Lees meer →
Referenties

Boskalis binnen 1 maand ‘live’ met Yellowstar SC forwarding application

Boskalis was op zoek naar een bewezen warehousing oplossing met transport functionaliteit. Bij nader inzien was een Web Based Forwarding systeem een betere oplossing. Het geimplementeerde systeem voldoet aan meerdere eisen zoals efficient en eenvoudig in gebruik.

Lees meer →