Met supply chain portal toegankelijke info voor u en uw klanten


Doel: Alle informatie op één plek beschikbaar voor u en uw ketenpartijen

Oplossing: 24/7 inzicht met logistiek web portaal Star Portal

Internetportalen vergroten de tijdigheid en nauwkeurigheid van informatie, verbeteren de supply chain visibility en verminderen ieders inspanningen doordat de verschillende schakels in de keten meer zelfredzaam zijn. Met supply chain portal Star Portal kunt u makkelijker nieuwe klanten werven omdat u betere en realtime informatie kunt verstrekken. Uw klanten, de klanten van uw klant als uw (toe)leveranciers kunnen hun logistieke processen daardoor sneller optimaliseren.

De voordelen voor u

Centraal inzicht in al uw logistieke data

Log slechts één keer voor de gewenste logistieke data, verzameld uit verschillende bronnen

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Ketenoptimalisatie door gepersonaliseerde data voor medewerkers, klanten en (toe)leveranciers

Eenvoudig uitzonderingen managen

Geef uw klanten 24/7 inzicht in de logistieke keten en speel direct in op knelpunten in het proces

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Logistieke processen verrijken

Betere en realtime informatie aan klanten en toeleveranciers verrijkt logistieke processen

De mogelijkheden van een supply chain portal

Star Portal is een supply chain portal waarin verschillende informatiebronnen samen worden gebracht. Deze worden gepersonaliseerd en gepresenteerd aan uw medewerkers, klanten en (toe)leveranciers zodat zij hun processen beter kunnen bijsturen en optimaliseren. Star Portal is een framework om snel een robuust, betrouwbaar en schaalbaar logistiek web portal te maken voor uw logistieke wereld, gebaseerd op de nieuwste Oracle-technologie. Om dit te realiseren hebben we de volgende standaardfuncties, waaronder;

 

Aanpasbaar in eigen huisstijl

Star Portal kan per ketenpartij worden ingericht in een ander design (conform huisstijl). Zodat de gebruiker in een moderne en vertrouwde omgeving werkt en daarmee het gevoel heeft dat men in een systeem werkt. Ook hebt u de keuze uit moderne responsive sjablonen voor verschillende apparaten (smartphone, tablet of andere apparaten).

 

Welke oplossingen bieden wij u?

Uw ketensamenwerking systemen

Star Portal
Carriers

Efficiënt samenwerken met carriers

Grip en inzicht bij Van der Vlist

Van der Vlist, specialist op het gebied van speciaal- en zwaartransport zocht een manier om alle informatie binnen hun verschillende systemen (TMS, ERP, WMS, APS) op één manier te ontsluiten van en naar één van hun klanten, een grote fabrikant van grondverzetmachines. Met Star Portal is het gehele traject inzichtelijk gemaakt van de fabriek tot de eindklant, voor de verschillende partijen in de keten, zoals de fabrikant (onze klant), transporteurs en dealers (eindklanten). Met de supply chain portal krijgt de logistiek dienstverlener en haar klant meer grip op voorraad en een beter inzicht in de supply chain en onderliggende processen. Geert Bok, IT Manager bij Van der Vlist, vertelt; “Door het verkregen inzicht door Star Portal is onze klant beter in staat om te zien waar in het proces knelpunten optreden en krijgen ze de mogelijkheid om hier direct op in te spelen.”

De supply chain portal is gerealiseerd door middel van de scrum methodiek. Het project is opgedeeld in vier behapbare deelprojecten, wat voor Van der Vlist een prettige aanpak is geweest. Bok: “Wij zijn gestart in juli 2018 en Yellowstar heeft het project opgeleverd in september 2018. Wat er nu is opgeleverd is bruikbaar binnen alle lagen van het bedrijf en ook zeer nuttig voor onze klant. Hoewel het portaal nu is ontwikkeld samen met één klant, kan en gaat Star Portal in de toekomst ook bij andere klanten, dealers (klant van de klant), en eindgebruikers ingezet worden.”

 

Wat onze klanten zeggen

A2B-online
Met Star Portal geven wij klanten inzicht in voor hen belangrijke processen. Iedereen kijkt naar dezelfde informatie. Dat scheelt veel dubbel werk, waardoor onze supply chain processen versnellen en marges verbeteren.