Star Flow Terminal Operating System

Modulaire oplossing voor inlandterminals


Integraal plannen, tijdsbesparing en kostenbesparing

Via Star Flow Terminal Operating System organiseren inlandterminals hun complete logistieke proces: van de boeking door de klant, het intermodale vervoer van en naar de zeehaven, de terminaloperatie zelf, het eventuele doorvervoer per trein of binnenvaartschip, het voor- en natransport per truck tot en met de financiële afhandeling. Inlandterminals kunnen met Star Flow Terminal Operating System daadwerkelijk integraal plannen. Elke verandering is direct real-time zichtbaar en om te zetten in de juiste actie. Zowel naar de eigen terminaloperatie, de planning van de bezoekende binnenvaartschepen en treinen als de uitvoering van de first en last mile. Alle eigen afdelingen en externe partijen hebben dankzij de webbased aanpak op elk moment eenvoudig toegang tot de voor hen relevante informatie en kunnen daar naar handelen. Zo wordt optimale ketensamenwerking mogelijk. Star Flow Terminal Operating System is door de modulaire aanpak voor elke inlandterminal op maat in te richten.

Optimaal integraal plannen met Star Flow TOS

Flexibel en optimaal plannen

Het planbord stelt de planners in staat om realtime de containerplanning in te richten

Kostenbesparing door digitalisering

Lagere transportkosten door efficiëntere communicatie tussen chauffeurs en terminals

20% minder tijd kwijt aan controles

Er zijn minder medewerkers nodig voor de ondersteuning bij het gate-in en gate-out proces

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Alle afdelingen en externe partijen hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Tijdsbesparing tot 30%

Via een persoonlijk dashboard zien medewerkers alleen de belangrijkste informatie

Wat klanten van Star Flow vinden

HOE STAR FLOW WERKT

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor wie is Star Flow Terminal Operating System bedoeld?

Star Flow Terminal Operating System biedt alle inlandterminals in de containersector een integrale webbased oplossing voor het optimaal organiseren van hun terminaloperatie en alle daarmee verbonden schakels, van eindklant tot zeeterminal.

Wat is het voordeel van Yellowstar’s webbased aanpak?

Door de webbased aanpak van Star Flow Terminal Operating System kunnen externe partijen eenvoudig aansluiten, informatie delen, real-time hun containers volgen (track & trace) en daarmee hun eigen planning optimaliseren. Vanuit de centrale rol die een inlandterminal heeft, wordt op die manier echte ketensamenwerking gerealiseerd. Gebruik van internettechnologie maakt bij de ontwikkeling bovendien snel schakelen mogelijk, met korte time-to-markets.

Is Star Flow Terminal Operating System één standaard pakket?

Star Flow Terminal Operating System is modulair opgebouwd. Een inlandterminal kiest die modules die het beste aansluiten bij de eigen vraag en behoeften. Voor een optimale inrichting zorgt Yellowstar daar bovenop desgewenst voor aanvullend maatwerk.

Hoe grijpen alle schakels binnen Star Flow Terminal Operating System in elkaar?

Via portals en EDI-koppelingen kunnen alle partijen vanuit hun eigen rol informatie ingeven, containers real-time volgen en waar nodig eenvoudig bijsturen. Een chauffeur kan via een aparte applicatie bijvoorbeeld ook vertragingen doorgeven. De binnenvaart- of treinoperator kan hier dan tijdig op anticiperen en andere containers meenemen richting zeehaven. De zeeterminal krijgt dan toch het afgesproken aantal containers binnen. Alles grijpt in elkaar. Iedereen kan effectiever en efficiënter werken. Via de real-time informatie-uitwisseling die in Star Flow Terminal Operating System onder water plaatsvindt, is continu omplannen mogelijk. Ook als bijvoorbeeld het zeeschip is vertraagd.

Hoe organiseert Star Flow Terminal Operating System het terminalproces zelf?

Alle voor het terminalproces benodigde functionaliteiten zijn binnen Star Flow Terminal Operating System geïntegreerd in de modules Gate Management, Container Management en Terminal Yard Management. Op de inlandterminal worden containers aan de hand hiervan steeds foutloos naar de juiste stacks, treinen, binnenvaartschepen of trucks gedirigeerd. Via een app ziet de kraanmachinist of reachstackerchauffeur op zijn beeldscherm wat met welke container te doen. Ook het checken van lege containers, inclusief onderhoud en reparatie, wordt via het systeem georganiseerd.

Hoe organiseert Star Flow Terminal Operating System het intermodale verkeer?

Vanuit de boeking door de klant gebeurt dit binnen de modules Intermodal Planning en Transport Order Management. Via routemanagement is hierbij als eerste stap aan de hand van heldere criteria (vereiste snelheid, kosten, beperkende voorwaarden) steeds de beste vervoersoptie te bepalen: binnenvaart, spoor of eventueel truck. Daarna gebeurt de daadwerkelijke planning, waarbij de klant notificaties kan krijgen over de trein of het binnenvaartschip waarop zijn container wordt vervoerd, track & trace informatie kan ontvangen en uiteindelijk een proof of delivery krijgt. Ook het plannen van het ophalen c.q. afleveren van de container bij de voordeur van de klant gebeurt binnen deze modules.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Intermodale logistiek wordt nu tot samenwerking gedwongen!

Hoeveel tijd en geld wilt u nog verliezen in de containerwereld? De intermodale markt wordt tot ketensamenwerking gedwongen en integratie is noodzakelijk voor een totaal inzicht in het ketenproces. Efficiënt samenwerken resulteert in het minimaliseren van onnodige wachttijden.

Lees meer →
Downloads

Trendrapport: 6 grootste uitdagingen van een logistiek manager

Als logistiek manager wordt er vandaag de dag veel van u gevraagd. Download ons trendrapport en stop met het continu stoppen van gaten. Leer hoe uw zes grootste logistieke uitdagingen beter te managen zijn.

Lees meer →
Nieuws & Events

Infographic: The future of intermodal transportation

Hoe ziet uw toekomst eruit met betrekking tot technologie voor uw transporten? Gaat u liever voor een in-huis oplossing, krijgt u uw organisatie niet mee of twijfelt u over de betrouwbaarheid van uw IT. Hoe haalt u het snelste resultaat uit uw nieuwe IT-omgeving.

Lees meer →