Star Flow Planning en Executie

Een centraal planbord voor uw hele logistiek


Besparing van transportkosten en tijd door ketensamenwerking

Via Star Flow Planning en Executie kunnen logistieke dienstverleners vanuit een centraal, op meerdere locaties tegelijk beschikbaar planbord hun complete logistieke proces managen. Vanaf de offerte en de boeking van de klant, via het op meerdere niveaus real-time plannen tot de uitvoering en uiteindelijk de facturatie. Het naar meerdere segmenten in te delen dynamische planbord geeft alle planners op elk moment het juiste beeld. Het planbord is geïntegreerd met diverse partijen: PTV, Ortec, Google Maps, etc. Tevens worden de berichten vanuit de planning naar boordcomputers en/of charters gestuurd. Een Charter-app zorgt voor de optimale procescontrole. Na de executie met eigen vervoer dan wel van derden vindt vanuit Star Flow Planning en Executie tevens de facturatie plaats.

 

Succesvol uw logistiek managen met Star Flow

20% minder tijd kwijt aan controles

Door proactieve alerts met order- en plan afwijkingen houdt u grip op uw keten

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Sterk verbeterde ketensamenwerking

U en uw klanten hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Efficiënter omgaan met data

Koppelingen tussen uw planbord en diverse partijen zoals PTV en Ortec zijn mogelijk

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Tijdsbesparing tot 30%

Via een persoonlijk dashboard zien medewerkers alleen de belangrijkste informatie

Wat klanten van Star Flow vinden

Smeets Ferry
De modules die Yellowstar heeft geïmplementeerd zijn enerzijds standaard doordat ze deel uitmaken van het Star Flow raamwerk, maar anderzijds ook precies op de werkprocessen van Smeets Ferry toegespitst.
Estron Group
"Onze klanten hebben toegang tot ons digitale planbord. De ‘trackers’ in onze trucks geven exact aan waar het transport is en wanneer de producten worden afgeleverd."

HOE STAR FLOW WERKT

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor wie is Star Flow Planning en Executie bedoeld?

Star Flow Planning en Executie richt zich specifiek op logistieke dienstverleners in de trailermarkt. Dit kunnen zowel partijen zijn die met hun vrachtwagens veelvuldig ferryovertochten maken als aanbieders die zich volledig richten op continentaal vervoer. Kenmerkend voor de sector zijn de grote complexiteit, de vele interfaces en de veelvuldige interactie. Logistieke dienstverleners die actief zijn in deze sector organiseren met Star Flow Planning en Executie de gehele keten vanaf prijsopgave tot en met afrekening.

Wat onderscheidt Star Flow Planning en Executie van andere systemen?

Star Flow Planning en Executie onderscheidt zich door de op ketensamenwerking gerichte webbased aanpak. Alle betrokken partijen - opdrachtgevers, ontvangers, eigen afdelingen, eigen chauffeurs, charters, ferrymaatschappijen, etc. - kunnen via de cloud eenvoudig worden aangesloten, informatie delen, de lading volgen en real-time acteren op veranderingen.

Wat betekent de webbased aanpak voor het ontwikkeltraject?

Dankzij de webbased aanpak zijn ontwikkeltijden beperkt en is de time-to-market voor Star Flow Planning en Executie kort. Yellowstar brengt via de scrummethode Star Flow Planning en Executie stap voor stap samen met u live.

Wat is de functie van een Charter-app?

Via de Charter-app wisselt u als logistieke dienstverlener binnen Star Flow Planning en Executie real-time met een ingehuurde chauffeur alle informatie uit over de opdracht (bijvoorbeeld ladinggegevens als aantallen en gewicht), worden al zijn stappen zichtbaar (aankomst en vertrek bij de klant, etc.) en kan door koppeling met een routeplanner ook de afrekening plaatsvinden.

Wat wordt verstaan onder Quotation Management?

Quotation Management organiseert het door de klant aanvragen van een offerte en de beantwoording aan de hand van onder meer een tarievenmodule. Nadat de klant de offerte heeft geaccepteerd, wordt deze in Star Flow Planning en Executie automatisch omgezet naar een boeking.

Kan ik hosting onderbrengen bij Yellowstar?

Jazeker, wanneer gebruikt wordt gemaakt van de hosting dienstverlening bij Yellowstar, in vergelijking met een situatie waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de hosting van de Yellowstar-applicaties, ervaart u een aantal zekerheden en voordelen. Grofweg kunnen deze voordelen onderverdeeld worden in operationele-, financiële- en compliance gerelateerde aspecten. 

Lees alle voordelen in ons artikel over hosting bij Yellowstar.

Omvat Star Flow Planning en Executie een vaststaand pakket?

Star Flow Planning en Executie is modulair opgebouwd en geheel naar wens in te richten en uit te breiden. De webbased aanpak maakt koppelingen met bestaande (executie)systemen binnen uw organisatie bovendien eenvoudig. U hoeft niet vanaf nul opnieuw te beginnen. Star Flow Planning en Executie sluit naadloos aan bij wat u al aan systemen in huis heeft en is desgewenst volledig te integreren.

Yellowstar - altijd in beweging

Downloads

Trendrapport: 6 grootste uitdagingen van een logistiek manager

Als logistiek manager wordt er vandaag de dag veel van u gevraagd. Download ons trendrapport en stop met het continu stoppen van gaten. Leer hoe uw zes grootste logistieke uitdagingen beter te managen zijn.

Lees meer →
Nieuws & Events

Checklist: Hoe volwassen is uw supply chain?

Yellowstar en SCM hebben 10 vragen opgesteld om de digitale ketenvolwassenheid te checken. Beantwoord de vragen om te achterhalen of uw bedrijf tot de digibeten, de digitale middenmoot of de digiwonders van de supply chain behoort.

Lees meer →
Downloads

Hoe houden we optimale controle over onze supply chain?

Logistiek managers in de retail, handel en productie staan voor de opgave om de hele omnichannel-keten real-time inzichtelijk en beter voorspelbaar te maken. Dat kan alleen door alle processen te integreren.

Lees meer →