Logistiek platform zorgt voor optimale inboundstroom


Doel: Uw logistieke processen optimaliseren

Oplossing: Logistiek platform voor samenwerking

Yellowstar’s logistieke software producten bieden u controle over uw logistieke keten. Een volledig geïntegreerd logistiek platform is ons antwoord op vele logistieke uitdagingen, zoals Industrie 4.0. De wortels van Industrie 4.0 liggen in Duitsland, maar de gedachte om zoveel mogelijk apparaten, processen en systemen met elkaar te laten communiceren is ook in Nederland al omarmd. De data van al deze apparaten dient naadloos in ERP-systemen te lopen, waarna producenten kunnen starten met het bieden van toegevoegde waarde aan klanten. Er is alleen één maar in dit verhaal. Waar grote ondernemingen inkoop- en verkoopprocessen goed met bestaande ERP (bijvoorbeeld SAP) kunnen ondersteunen, ligt dit bij het logistieke inbound proces iets complexer. Yellowstar’s logistiek platform voor samenwerking kan uitkomst bieden.

De voordelen van een logistiek platform

50% minder contactmomenten

Het aantal e-mails en belmomenten vermindert aanzienlijk

Sterk verbeterde ketensamenwerking

Alle afdelingen en externe partijen hebben continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen

Snellere levertijden door zichtbaarheid

Met transparantie in de keten en end-to-end visibility worden de levertijden versneld

Ketenpartijen makkelijk aanschakelen

U bepaalt zelf met welke logistieke schakels u data wilt delen en samenwerken

Transportkosten besparing van 10%

Door efficiëntere communicatie tussen logistiek en andere afdelingen

Efficiënter omgaan met data

Koppelingen tussen uw planbord en diverse partijen zoals PTV en Ortec zijn mogelijk

ERP levert geen overzichtelijke realtime netwerkdata

Industrie 4.0 betekent voor heel veel verladende en producerende bedrijven een gigantische stap voorwaarts. Ondernemers die Industrie 4.0 echt succesvol willen maken, zijn afhankelijk van data uit het volledige supply netwerk. Maar dit is een aspect dat juist niet is ingericht in een ERP-systeem. ERP-applicaties zijn uitstekend in het beheren van alle soorten interne processen, maar zijn niet geschikt in het verzamelen van data uit verschillende bronnen en vervolgens op het delen en optimaliseren van processen. Bij deze processen, het maken van een auto-onderdeel of een ander product, zijn de toeleveranties uiteraard een belangrijk onderdeel. Dit deel van de keten lijkt op orde, maar is het niet. Er is sprake van onnodige voorraad in de supply chain, realtime bijsturen is onmogelijk, niets is connected, er is zeg maar een zwart gat vanaf toeleveranciers tot de aanmelding in het warehouse van de verlader/producent.

 

Welke oplossingen bieden wij u?

Uw ketensamenwerking systemen

Star Flow
Supply Chain

Via control towers daadwerkelijk regie over logistieke ketens

Star Flow
Transport Planning

Vanuit een centraal planbord de volledige logistiek van uw wegvervoer organiseren

Uw executie systeem

Star Flow
Intermodal

Transport Management System voor maatwerk in intermodaal vervoer

Star Flow
Terminals

Veelomvattend modulair Terminal Operating System voor inlandterminals

Vereist: logistiek platform voor samenwerking

Een multinational als Bosch, ’s werelds grootste toeleverancier van de auto-industrie, heeft te maken met het omschakelen van zijn klanten naar producenten van elektrische voertuigen. Die verandering heeft extreem veel effect op alle producten die de toeleverancier maakt. Een ERP-systeem gaat een bedrijf als dit niet helpen bij het verbeteren van de inkoop en regie over de inboundlogistiek. Een purchase order aanmaken is geen probleem, maar het traject daarna wel. Zou Bosch kiezen voor een samenwerkings-, informatie, planning en bewakingsplatform, zoals dat van Yellowstar, als aanvulling op het ERP, dan ontstaat er zicht in het hele supply netwerk. Nu is het niet zozeer de vraag of wat een bedrijf bestelt aankomt, maar wanneer. Vaak is het efficiënter om een klein deel van de order sneller te leveren door middel van luchtvracht of een spoedtransport en de rest in bulk. Hiermee is een optimalisatieslag te behalen en daarmee kostenbesparing. Sowieso zorgt het voor een efficiënter proces en sneller kunnen leveren van eindproducten.

Wat onze klanten zeggen