Duurzaam logistiek succes begint met samenwerken

Zaaien wij samen duurzaam logistiek succes?


Sneller, efficiënter én duurzamer

In de supply chain van de toekomst wordt naast snelheid en efficiëntie, duurzaamheid net zo belangrijk. Ketensamenwerking is de weg daar naar toe, alles begint met real-time inzicht. Zo komt u tot echt duurzame keuzes, die bovendien tijd èn geld besparen.

Onze innovatieve software maakt uw supply chain geheel transparant en voorspelbaar. Elke schakel is dankzij de cloudbased werking eenvoudig aan te sluiten. Klanten, leveranciers en ketenpartners sturen via eigen dashboards proactief mee. Met een ingebouwde CO-calculator is uw impact op het milieu direct en concreet meetbaar.

Voor uw duurzame supply chain van morgen is nu het moment om te beginnen. 

Vergroot uw concurrentiekracht

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Oók in de logistiek. Door samen met uw klanten, leveranciers en ketenpartners voortvarend te digitaliseren, kunt u zich nadrukkelijk onderscheiden. 24/7 real-time keteninzicht maakt op elk moment de juiste duurzame keuzes mogelijk. Met daarbij kostenvoordelen die uw concurrentiekracht ook op die manier vergroten. Met consumenten die steeds veeleisender worden enerzijds en de nieuwe Europese CSRD-wetgeving anderzijds helpt digitalisering u op weg naar een succesvolle toekomst.

"Goedkoper werken is concurrerender werken!"

Zo doet Maat het

“Klanten eisen meer van ons, de wereld van de logistiek verandert snel. Door actief te investeren in IT gaan wij daarin nadrukkelijk mee. Via onder meer een nieuw klantenportaal maken wij ons bedrijf klaar voor verdere groei.” Lees meer over de aanpak van MAAT in de uitgebreide klantcase.

Verlaag uw kosten

Iedereen vindt duurzame logistiek belangrijk. Tot het gaat over kosten. Veel bedrijven maken dan toch andere keuzes. Maar waarom? Door samen met uw klanten, leveranciers en/of ketenpartners logistieke ketens 24/7 inzichtelijk te maken, gaan duurzame keuzes hand in hand met het verlagen van kosten. Real-time keteninzicht voorkomt bijvoorbeeld onnodige truckkilometers, vermindert leeg rijden en zadelt u niet op met onverkoopbare voorraden. Verspilling van tijd en geld wordt verleden tijd. Duurzame logistiek en kostenbesparing gaan naadloos samen.

"Efficiënt werken is goedkoper werken!"

Zo doet Blokker het

“De businesscase komt fors uit. Onze nieuwe manier van werken borgt de tijdige beschikbaarheid van producten en bespaart Blokker structureel enkele miljoenen euro’s werkkapitaal. Het is fantastisch om te zien waar wij qua supply chain vandaan komen en waar wij nu staan. Wij lopen hiermee in de markt echt voorop.” Lees meer over de aanpak van Blokker in de uitgebreide klantcase.

Kies voor efficiëntie

Het ambitieuze Europese klimaatbeleid stelt hoge eisen aan de logistiek van morgen. Duurzaamheid staat voorop en vraagt in logistieke ketens om volledige transparantie. Alleen dan komt u samen met uw klanten, leveranciers en ketenpartners tot optimale keuzes die duurzaamheid combineren met efficiëntie. Verspilling van tijd en geld verdwijnt. Te hoge voorraden, onnodige truckkilometers en halfvolle treinen en binnenvaartschepen behoren tot het verleden. Door te digitaliseren is overtikken, voortdurend bellen en mailen bovendien niet meer nodig. U biedt uw medewerkers op deze manier veel leuker werk.

"Duurzaam werken is efficiënt werken!"

Zo doet Detailresult het

“In onze operatie treden dagelijks veel afwijkingen op. Door het gebruik van Excel vroegen die aanpassingen in de planning tot voor kort heel veel handarbeid. Met onze nieuwe tool is op een schaal van 100 zeker 40 procent aan handmatig werk en administratieve taken blijvend verdwenen.” Lees meer over de aanpak van Detailresult Groep in de uitgebreide klantcase.

Ga voor Duurzaam

De toekomst is aan duurzame logistiek. Ongeacht of uzelf de eerste stap zet, uw klanten erom vragen of simpelweg vanwege de nieuwe Europese CSRD-wetgeving. Hoe steekt u dit in, waar te starten? Real-time samenwerking met klanten, leveranciers en ketenpartners maakt uw ketens volledig transparant, voorspelbaar en planbaar. Zo komt u tot echt duurzame keuzes. Bijvoorbeeld in uw voorraadbeheer, wijze van verpakken en keuze van modaliteiten. En wat is de concrete waarde ervan? Met een CO2-calculator berekent u eenvoudig de impact van uw vervoer op het milieu. Zowel per order als per artikel.

"Samen werken is duurzaam werken"

Zo doen DHB en TeamTrans het

“Klanten vragen steeds vaker informatie over de CO2-uitstoot. Wij willen die uitstootgegevens daarom standaard op zendingsniveau kunnen aanbieden. Klanten zien dan zelf het verschil tussen het gebruik van een elektrische truck, rijden op biofuels, etc.” Lees meer over de aanpak van DHB en TeamTrans in de uitgebreide klantcase.

Planten wij samen het 1ste zaadje voor duurzaam logistiek succes.

Of u nu een logistieke dienstverlener bent of een bedrijf actief in productie, handel of retail: samen met u verkennen wij graag alle opties voor het duurzaam digitaliseren van uw logistiek. In onze cloudbased TMS-, TOS- en supply chain-oplossingen met CO2-calculator staat ketensamenwerking altijd centraal.

Maak vandaag nog een afspraak via +31 (0)88 141 88 00 of info@yellowstar.com. Voor een beter klimaat planten wij na afloop van elke eerste afspraak een boom via treesforall.nl.

 

 

Neem contact met ons op

    What is 7 + 5 ?