Blog

Star Suite – Never afraid of new customers!

Bedrijven en consumenten verwachten niets minder dan betrouwbare leveringen van hun lading en pakketdiensten, ongeacht bijvoorbeeld ongunstige omstandigheden, zoals slechte weg- en weersomstandigheden. 

Om te voldoen aan steeds toenemende prestatie-eisen, verschuiven logistieke bedrijven hun IT-infrastructuur van op 'transactie gebaseerde frameworks' in de richting van 'event-driven cloud architecturen', die gegevens met hoge snelheid kunnen verwerken en aansluiten aan hun activiteiten.

Star Insight - The end of darkness! - Brilliant information

In deze omgeving zijn 'on-line realtime event streams' geïntegreerd en kunnen steeds worden vergeleken met recente en historische gegevens. Deze analyses generen inzichten en dragen bij aan een proactieve besluitvorming. Anders gezegd: 'u bent er steeds snel en op tijd bij... u zit stevig en tevreden in de drivers seat'.

Heeft u een 'old school' TMS, WMS, ERP of erger, bent u afhankelijk van MS Excel?

Een voorbeeld: de mogelijkheid om uw wagenpark adequaat te begeleiden langs overbelaste knooppunten van het goederenvervoer of slechte toestanden van de wegen zal u helpen antwoorden te formuleren en vertragingen te minimaliseren. Als u rustig wacht tot de data uit uw systeem komt, is er natuurlijk geen tijd voor proactief handelen. In 2016 willen bedrijven kunnen anticiperen en voorsorteren.

In een sector waar vertragingen toegezegde prestaties kunnen breken...  

In de logistieke sector ligt het niet halen van toegezegde prestaties [SLA's] op de loer en dit kan snel leiden tot negatieve financiële gevolgen. De mogelijkheid om operationele risico's realtime op te sporen en direct hierop te kunnen reageren zal u beslist onderscheiden van uw concurrenten.

Logistics gaat om en over een complex samenspel van de infrastructuur, intermodaal transport, distributie, opslag, depot, douaneformaliteiten en vele andere functies, processen en acties die moeten worden gevolgd voor optimale transparantie en respons.

Yellowstar biedt met Star Suite een realtime event-enabled platform dat het, voor diverse interne en externe systemen, mogelijk maakt om in uw eigen ecosysteem miljoenen berichten realtime uit te wisselen. Deze data wordt geïntegreerd en is gedeeld over verschillende toepassingen.

Star Flow - Internet makes your materials flow

Gebruikers van verschillende bedrijven in de logistieke keten werken er gezamenlijk mee al dan niet in een eigen beveiligde omgeving of [sub]portal. In vakjargon hebben wij het dan over 'Supply Chain Collaboration Management'.

Als al uw operationele informatie is geconsolideerd, krijgt u duidelijk zicht op realtime situationele omstandigheden. Het stelt u in staat om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment.

U kunt uw 'good old en trusted' TMS, WMS, ERP of business solution gewoon aanhouden...

Wat kan Star Suite de sector logistiek concreet bieden? In deze blog geef ik graag een korte opsomming. Wij zullen in volgende blogs meer in detail gaan. U kunt onder meer denken aan:

  • mobiele APPS op elk device;
  • offerte, order en contractenbeheer [Star Deal];
  • planning, scheduling en procesverbeteringen [registratief en voorspellend];
  • real-time exception handling en SLA bewaking [Star MyDay];
  • routes en dienst regelingen;
  • service en onderhoud [registratief en voorspellend];
  • toewijzing van middelen en de bezettingsgraad;
  • vermogensbeheer van kapitaalgoederen [fleet management]
  • volgen van de goederenstroom en voorraden, track- en trace van orders en zendingen waaronder containers [Star Flow].

Star Connect - Application integration - Cloud integration

Skip onnodig werk

Veel bedrijven hebben geen automatische gegevensuitwisseling tussen ERP, webshop, bedrijfssoftware of systemen van partners. Dit resulteert in het telkens opnieuw invoeren van data of werken met import/export van data via de 'old school' werkwijze. Een voorbeeld: veel informatie is nota bene al beschikbaar in het ERP- of bedrijfssysteem en het is waanzin om dezelfde gegevens ook nog een keer in een webshop bij te moeten houden. Even los van de enorme tijdwinst, reduceert het 'first-time-right' principe de kans op fouten tot nul! Iedere fout resulteert onherroepelijk in klantontevredenheid, extra werk en correctiekosten.

Verhoog uw service

Met gemak wisselt Yellowstar actuele gegevens uit tussen al uw bestaande en ketenpartner systemen. Meer nog! Yellowstar voegt functionaliteit toe waar uw huidige systemen te kort schieten. Yellowstar brengt uw systemen ook naar de cloud [SaaS] indien u dit op prijs stelt. Hierdoor is uw organisatie volledig 'in-sync' en wordt desinformatie voorkomen. Of het nu gaat om artikelinformatie, voorraden, prijzen, kortingen, orders, orderhistorie, retouren, orderstatussen, etc. Yellowstar voorziet altijd in de meest courante informatie. De hoge mate van snelheid, betrouwbaarheid, transparantie en efficiency wordt door uw klanten, partners en medewerkers als uiterst servicegericht en professioneel ervaren. 

Yellowstar - altijd in beweging

Nieuws & Events

Bekijk hoe wij uw logistiek voorspelbaar maken

Yellowstar lanceert een corporate movie die laat zien hoe bedrijven beter kunnen samenwerken in de supply chain. “Het thema van de film is ‘IT for Social Supply Chain. Het vertrekpunt hierbij is niet de techniek, maar de mens”, aldus Akdemir (Directeur MKT & Communicatie).

Lees meer →
Downloads

Trendrapport: Succesvolle Supply Chain Regisseur 2018

Benut u alle kansen van digitale samenwerking in de logistiek? U voelt de druk om efficiënter samen te werken en kosten te besparen. Maar hoe wordt u een succesvolle supply chain regisseur die haar hele supply chain efficiënter en socialer maakt.

Lees meer →
Referenties

Transparantie in de keten bij Vonk en Co door Star Flow

Logistiek dienstverlener Vonk en Co is live gegaan met Star Flow, een logistieke webportal van Yellowstar. De portal geeft klanten van de onderneming continu en real-time inzicht in alle goederenbewegingen. Dankzij het portal boekt Vonk en Co nu tijdwinst.

Lees meer →