Blog

Offshore project logistiek onder controle door slimme IT

 

De kosten van offshore logistiek zijn hoog en worden nog verder vergroot door de stijgende olieprijzen. Er zijn telkens minder nieuwe projecten en bedrijven hebben last van de opkomst van nieuwe concurrenten uit bijvoorbeeld China. Tot slot is er vaak weinig inzicht en controle over het volledige logistieke proces, met als risico dat er te veel, te weinig of niet op tijd wordt geleverd.

De rol van IT in offshore logistiek

De meeste offshore bedrijven gebruiken voor hun interne bedrijfsvoering een ERP systeem wat in principe prima functioneert voor de primaire processen. Tegelijkertijd voelen zij een toenemende druk om hun complexe business te controleren en binnen schaarsere budgetten te kunnen runnen. Vaak is rondom dit ERP-systeem Microsoft Excel nog ‘heer en meester’, met alle daarmee gepaard gaande losse eindjes en handmatig werk. Deze manier van werken brengt onoverzichtelijke data in ongecontroleerde structuren met veel kansen op fouten.

Vanzelfsprekend moeten service & onderhoud goed zijn geregeld om de peperdure offshore processen en activiteiten niet te verstoren. Er is bijvoorbeeld sprake van een drijvende voorraad reserveonderdelen. Is deze voorraadadministratie goed in beeld? Hoe verloopt de communicatie tussen betrokken keten partijen onderling? Is de project logistiek hier IT-technisch goed voor elkaar? 

Voorbij ERP: koppel de keten

De oplossing om offshore logistiek te stroomlijnen: koppel alle partijen en informatie in de gehele keten waardoor u de logistieke processen beter inzichtelijk heeft en intelligenter kunt aansturen. Hierdoor bent u in staat zendingen beter te plannen en consolideren. De kosten en CO2 uitstoot worden verlaagd en de voorspelbaarheid van uw logistieke processen neemt sterk toe. U kunt sneller sturen op afwijkingen en bent in staat processen proactief te verbeteren.

Besparen door slimme IT

Soepele logistieke processen en slimme IT helpen de inzet van kostbare middelen te optimaliseren en ‘down time’ en faalkosten te minimaliseren. De voordelen van deze aanpak zijn groot, zoals onze klant Huisman kan bevestigen die een besparing van 10% op de logistieke kosten realiseerde. Dat deden zij met behulp van Yellowstar Star Flow, een logistieke web applicatie waarop zij partijen in de keten kunnen aansluiten en informatie kunnen delen.

Naast de besparing van 10% hebben zij meer inzicht in de goederenstroom door real time dashboards en een hogere voorspelbaarheid van de logistieke operatie. Star Flow is gebruiksvriendelijk, zowel op computer als mobiel te gebruiken, veilig en kent een korte implementatietijd.

Yellowstar - altijd in beweging

Blog

Offshore project logistiek onder controle door slimme IT

De kosten van offshore logistiek zijn hoog en worden nog verder vergroot door de stijgende olieprijzen. Er is vaak weinig inzicht en controle over het volledige logistieke proces, met als risico dat er te veel, te weinig of niet op tijd wordt geleverd.

Lees meer →
Referenties

Allseas live met Supply Chain Forwarding Portal voor centraal inzicht

Offshore bedrijf Allseas is live gegaan met de supply chain forwarding module van Yellowstar. Hiermee heeft men niet alleen een centraal systeem met decentraal inzicht, maar kan het bedrijf ook realtime en proactief reageren op voortdurend veranderende logistieke processen.

Lees meer →
Referenties

Boskalis binnen 1 maand ‘live’ met Yellowstar SC forwarding application

Boskalis was op zoek naar een bewezen warehousing oplossing met transport functionaliteit. Bij nader inzien was een web based Forwarding systeem een betere oplossing. Het systeem is eenvoudig in gebruik.

Lees meer →